Teleház

A Völgységben elsőként Závodon jött létre Teleház. 2003. március 15-én ünnepélyes keretek között tárta ki kapuit az informatika iránt érdeklődők előtt. A Závodi Teleház a Magyar Teleház Szövetségnek 2003. elejétől tagja.

A Váradi Antal Értékmentő Egyesület (Székhelye: 7182 Závod, Székely u. 161.) 2002. augusztus 8-án alakult. Működése Závod és térségére terjed ki. Kiadásait tagdíjakból, vállalkozási tevékenységből, valamint természetes- és jogi személyek adományaiból fedezi.

Az Egyesület legfőbb célja a Teleház működtetése, valamint a közösség kulturális és művelődési életének szervezése, sportolási lehetőségek bővítése, szabadidő hasznos eltöltésének szervezése, értékvédelem, faluszépítés.

Az Egyesület küldetése a kistérség más szervezeteivel együttműködve:
- pályakezdők, munkanélküliek és a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása érdekében tevékenykedni a teleházon keresztül,
-az alacsony szinten képzett célcsoportok számára alkalmas munkahelyek megteremtésének támogatása,
- a kínálkozó munkahelyek elfoglalásához szükséges szakmai és egyéb képzések és tréningek megszervezése, lebonyolítása,
- a halmozottan hátrányos helyzetű rétegek életkörülményeinek több oldalról közelítő javítása.

A teleház sokrétű tevékenységével a különböző korosztályokat próbáljuk összevonni.
Az Egyesületnek jelenleg 29 tagja van. Minden korosztály „megtalálható”.
A Teleházban a falu és a kistérség lakosságának díjmentes tanácsadást biztosítunk. Díjmentes még a vasúti- és autóbusz menetrend információadás, pályázati tanácsadás, CD-jogtár használat, számítástechnikai szaktanácsadás, civil szervezetek kiszolgálása, ügyintézés igények szerint, helyi hirdetések megjelenítése, Emma nyilvántartás tájékoztató, települési információs központ és adatbázis.

A számítástechnikai szolgáltatásaink:
- számítógép használat
- multimédia használat
- Internet használat,
- számítógépes játékok
- nyomtatás, szkennelés
- lemez archiválás
- fax küldés/fogadás
- felirat szerkesztése
- gépelés szövegszerkesztéssel
- kiadvány szórólap terjesztése 24 órán belül
- névjegykártya készítése
- plakát készítés
- kiadvány készítés

Závod Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a Teleház üzemeltetésére a Művelődési Házban található Könyvtár helyiséget biztosítja (Závod, Székely u. 161.). Az önkormányzat a tulajdonában lévő ingatlant a Váradi Antal Értékmentő Egyesület használatába adja térítésmentesen. A működési kiadások közül a víz, elektromos áram, gázfogyasztás költségeit vállalja. Ez a megállapodás 2002. december 12-én jött létre.
A helyi vállalkozókat folyamatosan tájékoztatjuk az őket érintő aktuális pályázatokról, cserébe pedig az általunk rendezett bálokra tombolatárgyakat ajánlanak fel.
A Závodi Teleház több civil szervezetnek ad otthont. A „Závod Értékeiért” Közalapítvány itt bonyolítja le kuratóriumi üléseit.

Szolgáltatásokat nyújtunk a következő szervezeteknek:
- Závod Községi Önkormányzat
- Váradi Antal Civilház
- Závodi Nyugdíjasok Érdekszövetsége
- „Závod Értékeiért” Közalapítvány
- Német Kissebségi Önkormányzat
- Óvoda
- Závod Sportegyesület
- Vöröskereszt
- Védőnő
 
Závodi Teleház elérhetősége:
Székhelye: 7182 Závod, Székely u. 161.
Telefon/Fax: 0674/582-533
E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.