Községi Könyvtár

Závod Könyvtári, Információs és Közösségi Hely
 
Könyvtárunk hatékony könyvtári szolgáltatást kíván nyújtani megkülönböztetés nélkül mindenkinek, aki itt lakik, dolgozik, tanul (igénybe véve a könyvtári rendszer lehetőségeit a háttérben).
konyvtar

Mindenki számára lehetővé tesszük a hozzáférést az információkhoz, a könyvekhez, a kreatív képzelet alkotásaihoz, amelyek:
- segítenek a kulturális demokratikus és gazdasági tevékenységek végzésében
- a szabadidő hasznos eltöltésében
- lehetőséget teremtenek az olvasáshoz
- tudatosítják az információ értékét és elősegítik annak hasznosítását
- gyűjtjük és közreadjuk településünkön a közhasznú és helyismereti  információkat.
 
A Závod Községi Könyvtár 2006 óta tagja a Bonyhádi Kistérségi Társulásnak, így mozgókönyvtárként működik. Ez a működési forma számos lehetőséget, fejlesztést biztosít a falunak, melyre saját költségvetéséből nem tudna áldozni.
Jelenleg 141 beiratkozott olvasónk van (a faluban 330 fő él), akik közül 38 fő aktívan veszi igénybe szolgáltatásainkat.
A mozgókönyvtári rendszernek köszönhetően évről évre több 100 könyvvel gyarapszik az állományunk, így 2012-re 4615 könyvet tartunk nyilván, melyet olvasóink előszeretettel kölcsönöznek. Folyóirat állományunk is bővült, minden korosztályt megcélozva.
A könyvtárnak 1 saját számítógépe van, melyen Internet is elérhető, de ezt a funkciót inkább a teleház látja el. A diákoknak lehetőséget biztosítottunk ingyen internetezésre abban az esetben, ha házi feladathoz, házi dolgozathoz keresnek anyagot, és nem találnak hozzá megfelelő könyvet a könyvtárban.
A teleházzal együttműködve a gyerekeknek egész évben programokat biztosítunk.
 
Teleház, Könyvtár Nyitvatartási Rendje
 
Hétfő             7:20-15:50   
Kedd              7:20-15:50  
Szerda            7:20-15:50   
Csütörtök       7:20-15:50
Péntek            7:20-15:50        
Szombat             Zárva        
Vasárnap            Zárva